Gillette Newsroom

Gillette zet team van sporticonen neer voor de Olympische Spelen 2012 in Londen

Olympisch titelkandidaten vormen het eerste internationale team in groots opgezette Olympische campagne van Procter & Gamble

Category:

Monday, January 9, 2012 8:08 am EST

Dateline:

BOSTON

Public Company Information:

NYSE:
PG

BOSTON--(BUSINESS WIRE)--Gillette, een merk van Procter & Gamble, presenteerde vandaag een team van 24 topatleten uit 18 landen die het toonaangevende verzorgingsmerk voor mannen zullen vertegenwoordigen op de Olympische Spelen 2012 in Londen. Onder de atleten bevinden zich Roger Federer uit Zwitserland, Ryan Lochte uit de Verenigde Staten, Lin Dan uit China, Emmanuel Ginobili uit Argentinië en Sir Chris Hoy uit Groot-Brittannië. Deze atleten zullen deelnemen aan activiteiten waarmee zij toekomstige generaties willen inspireren en aanmoedigen tot grootse daden door middel van een goede start als atleet - en in het leven.

De Gillette-campagne is het eerste programmaonderdeel van de omvangrijke 10-jarige partnerovereenkomst die Procter & Gamble met de Olympische Beweging is aangegaan. “Wij denken dat het programma van Gillette de ideale start is voor het programma van de Olympische Spelen van Procter & Gamble”, zei Marc Pritchard, internationaal directeur Marketing & Brand Building bij Procter & Gamble. “Deze atleten hebben in totaal 18 wereldrecords neergezet en 55 wereldtitels gewonnen en belichamen de tomeloze inzet tot het leveren van topprestaties die een bron van inspiratie vormt voor ons bedrijf.”

De geselecteerde atleten geven blijk van Gillette's overtuiging dat zowel in de sport als in het leven een goede start het verschil kan maken. Bij veel sporten ligt de sleutel tot succes in een goede voorbereiding en de acties van een atleet gedurende de eerste milliseconden, en niet noodzakelijkerwijze aan het eind van de wedstrijd. Gillette hoopt toekomstige Olympisch atleten te inspireren met krachtige, persoonlijke verhalen waarin het belang van een goede start vanuit het perspectief van de atleet wordt belicht. De campagne versterkt ook de rol van Gillette bij het helpen van meer dan 800 miljoen mannen wereldwijd aan een goed begin van de dag. Glad en comfortabel scheren vormt een belangrijk onderdeel van hun dagelijks verzorgingsritueel en zorgt ervoor dat zij er goed uitzien, zich goed voelen en optimaal presteren.

Onderzoek heeft uitgewezen dat aanmoediging en ondersteuning van coaches, plaatselijke clubs en buurtcentra op vroege leeftijd eraan kunnen bijdragen dat kinderen successen behalen in het leven.* Gillette en de atleten zullen hun dank betuigen aan een organisatie die hen een goede start heeft bezorgd. Tevens zullen ze tijdens de voorbereiding en onmiddellijk na het Olympisch toernooi een bijdrage leveren of deelnemen aan activiteiten zoals coachen, trainingsessies en workshops bij hun lokale organisatie om zo de toekomstige generatie van Olympisch titelkandidaten een soortgelijke kans te geven.

“Ik heb uit eerste hand de positieve impact gezien die een programma dat in een vroeg stadium wordt ingezet op het leven van een jong persoon kan hebben”, zei Roger Federer, lid van het atletenteam van Gillette. “De atleten die met Gillette werken, krijgen een fantastische mogelijkheid om jonge atleten te inspireren tot topprestaties.”

“De ambassadeurs van Gillette illustreren het belang van een goede start in het leven en bij hun sportprestaties,” zei Patrice Louvet, algemeen directeur wereldwijd van verzorgings- en scheerproducten bij Procter & Gamble. “Wij zijn verheugd dit topatletenteam welkom te mogen heten in de Gillette-familie. Samen hopen wij echt verschil te kunnen maken in de levens van jonge atleten over de hele wereld.”

De volgende atleten van over de gehele wereld hebben zich met Gillette achter dit doel geschaard:

                   

Emmanuel Ginobili

 

Argentinië, basketbal

       

Matteo Tagliariol

 

Italië, schermen

Thomaz Bellucci

 

Brazilië, tennis

       

Shinji Kagawa

 

Japan, voetbal

Murilo Endres

 

Brazilië,volleybal

       

Yahel Castillo

 

Mexico, duiken

Paulo Ganso

 

Brazilië, voetbal

       

Fernando Platas

 

Mexico, duiken

Felipe Franca Silva

 

Brazilië, zwemmen

       

Mario Bazan

 

Peru, atletiek (middenafstand)

Alexandre Despatie

 

Canada, duiken

       

Nikita Lobintsev

 

Rusland, zwemmen

Tomas Gonzalez

 

Chili, gymnastiek

       

Rudy Fernandez

 

Spanje, basketbal

Lin Dan

 

China, badminton

       

Roger Federer

 

Zwitserland, tennis

Alain Bernard

 

Frankrijk, zwemmen

       

Andriy Govorov

 

Oekraïne, zwemmen

Paul Biedermann

 

Duitsland, zwemmen

       

Ryan Lochte

 

Verenigde Staten, zwemmen

Sir Chris Hoy

 

Groot-Brittannië, wielrennen

       

Tyson Gay

 

Verenigde Staten, atletiek (100m)

Liam Tancock

 

Groot-Brittannië, zwemmen

       

Albert Subirats

 

Venezuela, zwemmen

 
                  * * meer namen volgen later
 

De internationale partnerovereenkomst van Procter & Gamble met het IOC, ter ondersteuning van de Olympische Beweging, beslaat de komende vijf Olympische Spelen, van Londen 2012 tot en met de Olympische Spelen van 2020.

Naast de sponsoring door Gillette van deze topatleten ondersteunt Procter & Gambler ook de persoon die het hen mogelijk heeft gemaakt hun Olympische droom te verwezenlijken: mamma. Als de 'Trotse sponsor van de mamma's' ondersteunt Procter & Gamble iederde dag mamma's met producten die het leven net iets eenvoudiger maken. Onderdeel van de Olympische Spelen 2012 in Londen is de campagne 'Bedankt, mamma' van Procter & Gamble. Deze campagne verbindt zich tot een opbrengst van $5 miljoen ter ondersteuning van de jeugdsport en maakt zo het leven makkelijker voor meer dan een miljoen mamma's wereldwijd. Daarnaast helpt Procter & Gamble duizenden mamma's van Olympisch atleten met serviceverlening en tickets zodat zij samen met hun kinderen de Olympische Spelen in Londen kunnen beleven.

*Harris Survey van Boys & Girls Club Alumni, de interviews zijn gehouden van 15 november 2006 tot 16 maart 2007

Over het erfdeel van Gillette

Aan het begin van de 19de eeuw had Gillette een toekomstvisie en zag de waarde die het zou geven door het merk te binden aan topsporten en topatleten. Dit bleek een belangrijke strategie waardoor het bedrijf wereldwijd toonaangevend werd op het gebied van scheerproducten voor de man. Gillette werd in veel Amerikaanse huizen welkom geheten door middel van de historische televisie-uitzendingen van de Gillette Cavalcade of Sports. In de loop der jaren organiseerde Gillette in de Verenigde Staten nog meer signatuurevents, zoals bokstoernooien, Bowl-kampioenschappen Amerikaans voetbal op universiteiten, Major League Baseball, PGA Tour® en de Kentucky Derby. Gillette sponsorde internationale events waaronder de FIFA World Cup, rugby, de Gillette Cup in cricket en de Formula One. In 2002 kondigde Gillette aan dat het een overeenkomst had gesloten voor de exclusieve naamgevingsrechten voor het thuisstadium van de New England Patriots die tot drie keer toe de Super Bowl-kampioenschappen van de National Football League wonnen. Halverwege de jaren 2000 zette het merk zijn vernieuwende marketingprogramma's voort met internationale sportsterren wereldwijd. Vandaag bewaart Gillette zijn erfgoedtraditie in de sportwereld met sportmarketingprogramma's die over de hele wereld verspreid zijn.

Over Procter & Gamble

Procter & Gamble raakt en verbetert de levens van ongeveer 4,4 miljard personen over de hele wereld met zijn portfolio van betrouwbare kwaliteitsmerken. De vooraanstaande merken van het bedrijf zijn Pampers(R), Tide(R), Ariel(R), Always(R), Whisper(R), Pantene(R), Mach3(R), Bounty(R), Dawn(R), Fairy(R), Gain(R), Pringles(R), Charmin(R), Downy(R), Lenor(R), Iams(R), Crest(R), Oral-B(R), Duracell(R), Olay(R), Head & Shoulders(R), Wella(R), Gillette(R), Braun(R), Fusion(R), Ace(R), Febreze(R), en Ambi Pur(R). Procter & Gamble heeft activiteiten in ongeveer 80 landen en de merken van Procter & Gamble zijn verkrijgbaar in meer dan 180 landen wereldwijd. Ga svp naar http://www.pg.com voor het laatste nieuws en uitgebreide informatie over P&G en zijn merken.

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=50122610&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

Contact:

Gillette
Michael Norton, 01-617-463-5777
norton.mr@pg.com
OF
Agency:
Paul Brovak, Taylor, 01-212-714-5753
pbrovak@taylorstrategy.com

Multimedia Files:

Preview image
Gillette, a P&G brand, today introduced a team of 24 world-class athletes from 18 countries that will represent the world's leading male grooming brand at the 2012 Olympic Games in London. (Photo: Business Wire)