Gillette Newsroom

Felállt a 2012-es Londoni Olimpián a Gillette színeiben versenyző sportolók csapata

Esélyes olimpikonok alkotják a P&G hosszú távú olimpiai kampányának első globális csapatát

Category:

Monday, January 9, 2012 8:08 am EST

Dateline:

BOSTON

Public Company Information:

NYSE:
PG

BOSTON--(BUSINESS WIRE)--A Gillette, a P&G márkája bemutatta 18 ország 24 sportolójából álló csapatát, amely a világ vezető férfi testápoló márkáját fogja képviselni a 2012-es Olimpiai Játékokon Londonban. A csapat tagjai többek között a svájci Roger Federer, az amerikai Ryan Lochte, Lin Dan Kínából, Emmanuel Ginobili Argentínából, valamint a brit Sir Chris Hoy. A sportolók mindegyike a jövő generációkat a sportban és az életben egyaránt nagy teljesítményre ösztönző programokon vesz majd részt.

A Gillette kampánya nyitja meg a P&G 10 éves átfogó együttműködését az Olimpiai Mozgalommal. Meggyőződésünk szerint a Gillette programja a lehető legjobb bevezetése a P&G Olympic Games Programjának - mondta Marc Pritchard, a P&G globális marketing és márkaigazgatója. A csapatot alkotó sportolók 15 világrekordot és 55 világbajnoksági részvételt hoznak magukkal és a vállalatunkat is inspiráló kiválóság iránti elkötelezettséget testesítik meg.

A csapatba beválasztott sportolók a legjobb példái a Gillette hitvallásának, hogy a sportban és az életben minden a jó kezdésen múlik. A siker a legtöbb sportágban a megfelelő felkészülésen és az első ezredmásodpercen múlik, nem feltétlenül a verseny utolsó pillanatain. A Gillette meggyőző, a jó kezdet fontosságát a sportolók személyes élményei alapján visszaadó történetekkel szeretné inspirálni a jövő olimpikonjait. A kampány egyúttal kihangsúlyozza a Gillette szerepét is abban, hogy több mint 800 millió férfi kezdheti a napját világszerte sima, kellemesen borotvált arccal reggeli tisztálkodási rítusának köszönhetően, hogy a lehető legjobban érezhessék magukat és nézhessenek ki a nap folyamán.

Kutatások igazolják, hogy az edzőktől, helyi sportkluboktól és közösségi központoktól kapott korai inspiráció nagyban hozzájárul a gyermekek felnőttkori sikereihez.* A Gillette és a sportolók elismeréssel adóznak majd annak a szervezetnek, amelynek a jó kezdetet személyesen köszönhetik, valamint adománnyal vagy különféle tevékenységekkel, edzéssel, oktatással és képzéssel támogatják majd annak munkáját közvetlenül az Olimpia után annak érdekében, hogy újabb olimpiai reménységeknek adják meg az esélyt a jó kezdéshez.

Személyesen tapasztalhattam meg, hogy a korai kezdet milyen jó hatással lehet egy fiatal ember életére - mondta a Gillette sportolója Roger Federer. A Gillette nagyszerű lehetőséget biztosít sportolóinak, hogy nagy eredmények elérésére ösztönözzenek fiatal sportolókat.

A Gillette nagykövetei a jó kezdés fontosságát példázzák sportolói pályafutásukkal - mondta Patrice Louvet, a P&G globális arcápolási és borotválkozási termékigazgatója. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Gillette családjában üdvözölhetjük ezeket a kiváló sportolókat. Reméljük hogy együtt sokat tehetünk a fiatal sportolók sikeréért a világon.

A Gillette erőfeszítését az alábbi sportolók támogatják:

Emmanuel Ginobili Argentína, kosárlabda

Matteo Tagliariol Olaszország, vívás

Thomaz Bellucci Brazília, tenisz

Shinji Kagawa Japán, labdarúgás

Murilo Endres Brazília, röplabda

Yahel Castillo Mexikó, műugrás

Paulo Ganso Brazília, labdarugás

Fernando Platas Mexico, műugrás

Felipe Franca Silva Brazília, úszás

Mario Bazan Peru, atlétika (középtáv)

Alexandre Despatie Kanada, műugrás

Nikita Lobintsev Oroszország, úszás

Tomas Gonzalez Chile, torna

Rudy Fernandez Spanyolország, kosárlabda

Lin Dan Kína, tollaslabda

Roger Federer Svájc, tenisz

Alain Bernard Franciaország, úszás

Andriy Govorov Ukrajna, úszás

Paul Biedermann Németország, úszás

Ryan Lochte Egyesült Államok, úszás

Sir Chris Hoy Nagy-Britannia, pályakerékpározás

Tyson Gay Egyesült Államok, atlétika (100m)

Liam Tancock Nagy-Britannia, úszás

Albert Subirats Venezuela, úszás

A P&G Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal az Olimpiai Mozgalom támogatására kötött együttműködés szerződése az elkövetkező öt olimpiára terjed ki, a 2012-es londonitól a 2020-as olimpiáig.

A Gillette által sportoló kiválóságoknak nyújtott támogatás mellett a P&G támogatásban részesíti azt a személyt, aki lehetővé teszi számukra olimpiai álmuk megvalósítását: az édesanyákat. Az Anyák Büszke Szponzoraként a P&G az életet megkönnyítő termékekkel segíti az anyák mindennapjait. A 2012-es Londoni Olimpia keretében a P&G ‘Thank You, Mom’ kampánya több mint egymillió édesanya mindennapjait könnyíti meg világszerte és 5 millió dollárral támogatja a sport utánpótlási programjait. A P&G több ezer olimpikon édesanyjának teszi majd lehetővé a személyes részvételt az olimpiai rendezvényeken különféle szolgáltatásokkal és a versenyekre szóló jegyek biztosításával.

*Harris Survey of Boys & Girls Club Alumni - az interjúkat 2006. november 15 és 2007. március 16 között végezték.(folyt.)

A Gillette Sports Heritage programjáról

A Gillette a 90-es évek elején fedezte fel a márkát a versenysporttal és élvonalbeli sportolókkal összekötésben rejlő lehetőséget, ami kulcsfontosságú stratégiai szerepet játszott abban, hogy a vállalat nemzetközi vezető szerepre tett szert a borotválkozási cikkek piacán. A Gillette gyakorlatilag a Gillette Cavalcade of Sports sportközvetítéseknek köszönheti, hogy betörhetett az amerikai családok pipere polcaira. Az évek során a Gillette számos jelentős amerikai sporteseménnyel bővítette repertoárját, közöttük ökölvívó bajnokságokkal és egyetemi futball bajnokságokkal, első osztályú kézilabda bajnokságokkal, PGA Tour(R) és Kentucky Derby közvetítésekkel. A Gillette olyan nemzetközi sporteseményeket szponzorált, mint a FIFA labdarúgó-világbajnokság, rögbi világbajnokság, a Gillette Krikett Kupa, valamint a Formula-1. A Gillette 2002-ben exkluzív jogot szerzett a háromszoros Super Bowl bajnok csapat a New England Patriots hazai stadionjának elnevezésére. A márka a kétezres években is innovatív marketing programokkal neves sportolók részvételével öregbítette hírnevét világszerte. Manapság a Gillette világszerte büszkén épít sport szponzorként kiérdemelt hírnevére újabb sport marketing programokkal.

A Procter & Gamble

A P&G világszerte mintegy 4,4 milliárd ember életminőségét javítja megbízható és magas minőségű termékeivel. A vállalat vezető termékei egyebek között a Pampers(R), Tide(R), Ariel(R), Always(R), Whisper(R), Pantene(R), Mach3(R), Bounty(R), Dawn(R), Fairy(R), Gain(R), Pringles(R), Charmin(R), Downy(R), Lenor(R), Iams(R), Crest(R), Oral-B(R), Duracell(R), Olay(R), Head & Shoulders(R), Wella(R), Gillette(R), Braun(R), Fusion(R), Ace(R), Febreze(R), és az Ambi Pur(R). A P&G 80 országban képviselteti magát, termékei pedig több mint 180 országba jutnak el. A vállalatról és termékeiről a legfrissebb információkért kérjük keresse fel a http://www.pg.com oldalt.

Fotók és multimédiás anyag letölthető a http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=50122610&lang=hu oldalon.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contact:

Gillette
Michael Norton, 01-617-463-5777
norton.mr@pg.com
vagy
ügynökség:
Paul Brovak, Taylor, 01-212-714-5753
pbrovak@taylorstrategy.com

Multimedia Files:

Preview image
Gillette, a P&G brand, today introduced a team of 24 world-class athletes from 18 countries that will represent the world’s leading male grooming brand at the 2012 Olympic Games in London. (Photo: Business Wire)